Omzetbelasting (btw)

Ben je ondernemer dan zul je in veel gevallen een verzoek krijgen van de belastingdienst om aangifte te doen voor de omzetbelasting. Dit kan zijn per jaar of kwartaal bij een kleine onderneming of bij een grotere onderneming per maand.

Meestal zul je over de omzet die je factureert omzetbelasting in rekening moeten brengen, of dit moet en hoeveel dat is hangt af van verschillende factoren, zoals welke artikelen breng je in rekening (hoog en laag tarief), en aan welke afnemers factureer je (In Nederland of naar een land uit de Europese Unie of naar een land buiten de EU). De omzetbelasting die je in rekening brengt moet je afdragen aan de fiscus en de omzetbelasting die je hebt betaald op inkoopnota’s mag je terug vorderen middels de aangifte.

Voor landbouwers, (onder)aannemers, en kleine ondernemingen zijn specifieke regelingen, zoals de landbouwregeling, de verleggingsregeling, en de kleine ondernemersregeling.

Wij kunnen helpen met het bepalen van het juiste tarief, en welke regelingen voor jou gelden. Vervolgens kun je aan de slag met de facturatie en de boekhouding. Of je besteed de boekhouding aan ons uit. Op basis van de boekhouding kunnen wij de aangifte voor je invullen.

 

 

 

 

 

tot een maandaangifte

onderneming